Szájhigénia

Fogkőeltávolítás

A fogkő tulajdonképpen elmeszesedett lepedék, ill. baktérium-telep.Ma már ultrahangos eszközt használunk a fogfelszíneken lerakódott, megkövesedett képletek eltávolítására.
Az ultrahang rezgések és a víz nagy erővel történő odaspriccelése mintegy lerobbantja a fogkövet a felszínről. Mivel a fogat borító zománc keményebb mint a fogkő, így azt nem károsítja.
A kezelés nem fájdalmas, de az íny alatti részek tisztítása kellemetlen lehet, így egyéni érzékenység alapján érzésteleníthetjük.
A fogkő eltávolítása után speciális fluoridos vagy érzékenységcsökkentő pasztával teljesen simává polírozzuk a felszíneket.

Sópolírozás

Sópolírozás során nagy nyomással ízesített, speciális szemcseformájú ásványi sókat (fogászati "homokot") fúvatunk a fogfelszínekre és fogközökre. Ezáltal olyan helyeken is tiszta, sima felületet tudunk teremteni, ahová a különböző kefék sörtéi nem érnek el. Így a szemnek láthatatlan baktérium telepeket és kül. színezőanyagokat (kávé, tea, fűszerek, dohány...) is el tudjuk távolítani. A módszer eredményeként olyan sima felszíneket kapunk, amin a baktériumok nehezebben tudnak újra megtapadni.
Miért is van minderre szükség? Mert a tartós fogkövesség ínygyulladást okoz.
Sőt! Az alattuk megbúvó baktériumok fogágybetegséget okoznak, aminek következtében a fogakat körülvevő csontozat lepusztul. Mindezek eredményeként a fogak meglazulnak, majd kihullanak.

Szájhigéniai kezelés
 
A fogkőeltávolítást teljes szájhigéniai kezeléssé az ún sópolírozással, valamint az egyénre szabott fogmosás tanítással, szájápolási tanácsokkal és fogászati termék javaslattal /mintával tesszük.

Kapcsolódó témák

Készült az EuPark rendszerben, Technológia: EUSAN Kft.