Esztétikai fogászat

Fogfehérítés
Erős kémiai anyaggal való kezelés, melynek hatása erősen vitatott a fog szöveteire nézve. Véleményünk szerint tartós alkalmazása mellett csak esztétikai eredménye szól.
Ezért rendelőnkben csak az ún. "otthoni fogfehérítést" használjuk.
Ez esetben a fogakat lemintázzuk, melynek alapján a fogtechnikus egy speciális sínt készít. Ezt a páciens otthon lefekvés előtt megtölti magának egy speciális, 10-15%-os karbamid-peroxidot tartalmazó géllel, és felhelyezi a fogaira. A gél az alvással töltött 6-8 óra alatt fejti ki fogfehérítő hatását. Az ajánlott kezelési idő 7-14 nap, de eredmény már 3-4 nap után látható lesz.


Fogékszer
Választott színű Swarowsky kristály fogékszert helyezünk fel. Miután nem veszünk el a fog anyagából, így a felragasztott ékkő a fog felszínéből kiemelkedik. Tartóssága függ a fogon lévő helyzetétől és a fogra ható erőktől. Várható viselési ideje 3-6 hónap. Közben bármikor eltávolítható, vagy a nyoma minden károkozás nélkül eltávolítható.


Élpótlás

Frontfogakon
végzett "fogtömés", amikor a fog ajkak felőli felszínén valamilyen mechanikai hatás következtében hiány keletkezik. Kompozit tömőanyaggal, nagy precizitással készül. Színe tökéletesen megegyezik a fogéval.

Betétek
- Inlay -(öntött tömés) terjedelmében a fogtömésnek felel meg, csak nem az orvos készíti rétegezve a szájban, hanem lenyomat vétel után a fogtechnikai laboratóriumban száraz, precíz körülmények között készül. A kész tömést a rendelőben aztán beragasztják a fog üregébe.
 
- Onlay -mint az inlay, csak a fog csücskét is pótolja.
 

Készült az EuPark rendszerben, Technológia: EUSAN Kft.