Tudnivalók foghúzás utánra
 


Az érzéstelenítés ideje alatt tilos enni! Ugyanis a zsibbadás miatt a száj nagy területe érzéketlenné válik, így ügyetlenebbek vagyunk és nagy a harapás +rágás közben elszenvedett  lágyrész sérülések veszélye.
 
Az érzéstelenítés elmúltával fájdalom léphet fel, ezért érdemes az érintett területet jegelni, valamint fájdalom csillapítót bevenni.
 
Nem szabad a sebhelyet (fog helyét) szívogatni és öblögetni! Aznap kerülni kell a dohányzást is, hiszen a cigaretta szívásakor vákum képződik a szájüregben, aminek következtében az alvadék elmozdulhat/kijöhet az üregből. Pedig az a sebgyógyulás alapja!
 
A húzást követő 2-3 napon lehetőleg kerülni kell a tartós hajolgatást, nehéz dolgok emelését. Valamint a tejtermékek fogyasztását, ugyanis a tejsav baktériumok nem kedveznek a gyógyulásnak. Ez idő alatt lehetőleg ne egyenek pépes és magos ételeket, mert azok könnyen belekerülhetnek a sebhelybe és ott gyulladást okozhatnak.
 
A fogeltávolítás másnapján már óvatosan, gondosan folytatni kell a fogmosást és szájápolást! A szájvízzel történő öblögetés tisztító és fertőtlenítő hatása miatt gyorsítja a sebgyógyulását.
 
Ha a vérzés újra indulna vagy a fájdalom nem csillapodik, azonnal jelentkezni kell a fogorvosnál sebkezelés céljából!

Készült az EuPark rendszerben, Technológia: EUSAN Kft.